موزه آینده دبی

موزه آینده در دبی
به معنای واقعی کلمه هیچ چیز مانند موزه آینده دبی در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. این ساختمان منحصربفرد که درست در جاده شیخ زاید – بزرگراه اصلی شهر – واقع شده است، یک سازه نامتقارن است که نمای بیرونی آن با فولاد و شیشه است. این موزه توسط National Geographic به عنوان یکی از ۱۴ موزه زیبا در جهان شناخته شده است.
با این حال، آنچه درداخل این سازه طراحی شده است ممکن است حتی از نمای بیرونی خیره کننده موزه نیز چشمگیرتر باشد.
دیدگاه معمار
طراحی موزه آینده توسط معمار Shaun Killa، کهنه کار قدیمی بخش معماری دبی، طراحی شده است. به گفته کیلا، طراحی این موزه با هدف نمایش دیدگاه دبی از آینده است و از سه عنصر اصلی تشکیل شده است: تپه، سازه و فضای خالی.
تپه سبز نمایانگر زمین است، با استحکام، ماندگاری و ریشه در مکان، زمان و تاریخ… ساختمان فوقانی درخشان و آینده نگر نشان دهنده بشر است، با تمام قدرت، هنر و توانایی خود برای ایجاد هماهنگ با محیط اطرافش. در نهایت، فضای خالی بیضوی در ساختار فوقانی نشان دهنده نوآوری است فضای داخلی در ابتدا با ایجاد فضای خالی نمایانگر آینده نانوشته است که بشریت و جهان می توانند به طور نمادین به آن نگاه کنند.
ترکیب هنر و طراحی
آنچه موزه را متمایز می کند، خط عربی است که تمام سطح ساختمان را پوشانده است، که به دلیل شیشه ای بودن، نقش پنجره های آن را نیز دارد. این شعر از بیتهای شعر شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیسدولت و نخستوزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی، سروده شده و دیدگاه خود را برای این شهر بیان میکند.
فضای قابل استفاده موزه شامل چندین سطح است که در تپه تعبیه شده است، اما سازه بیضی شکل بخش اصلی این موزه است که ارتفاع آن به ۷۸ متر می رسد، با هفت طبقه در داخل – اما هیچ ستون داخلی ندارد، چیزی که به عنوان یک معجزه مهندسی توصیف شده است.
این موفقیت به لطف ترکیبی از فناوری پیشرفته و مدل سازی سه بعدی و تلاش های پر زحمت صدها مهندس، سازنده و صنعتگر از BAM International و BuroHappold، مشاوران مهندسی در پروژه، به همراه بسیاری از تامین کنندگان دیگر امکان پذیر شده است
به همان اندازه که این ساختمان بر تکنولوژی پیشرفته تکیه کرده است، در نهایت ساخت دست بشر است و یک تیم حرفهای به صورت شبانه روزی آن کار کرده اند. پانل های نما به صورت رباتیک ساخته شده اند. با این حال، کارگران آنها را با طناب معلق نصب کردند. طبق گفته بنیاد آینده دبی و توسعهدهنده موزه آینده: اگرچه فرمهای داخلی به صورت سه بعدی مدلسازی شدند، اما سپس توسط صدها کارگر با دقت زیادی گچکاری شدند.
با استفاده از ابزارهای مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، طراحان موزه توانستند ابتدا شکل ساختمان را ساده کرده و سپس طرح بهینه را برای روبنای فولادی آن طراحی کنند. در این سازه میبایست سیستمهای مکانیکی، الکتریکی و لولهکشی در مدل گنجانده میشد که با توجه به طراحی خاص، آن را به طرز چشمگیری پیچیده میکرد.
این ساختمان با ارتفاع ۷۸ متر دارای ۶ نمایشگاه و ۱ طبقه اداری در بالای یک تریبون ۳ طبقه و سالن، فروشگاه، پارکینگ و خدمات است.
در کل، ویژگیهای متمایز طراحی، نقطه عطفی جاودانه را ایجاد میکند که نمونهای درخشان برای تمام ساختمانهای آینده در امارات خواهد بود.
موزه آینده بهعنوان مؤسسهای که به طراحی و نوآوری اختصاص دارد، مقصدی برای بهترین و باهوشترین مخترعان و کارآفرینان خواهد بود و محیطی یکپارچه را ارائه میکند که ذهنهای خلاق را برای آزمایش، تأمین مالی و بازاریابی ایدهها برای نمونههای اولیه و خدمات آیندهنگر توانمند میسازد. این برنامه مخترعان، طراحان و محققان را گرد هم می آورد و طیف وسیعی از فناوری ها را ارائه می دهد.
ممنون از توجه شما
منبع: museum-of-the-future